>> Covid-19 info: Trygg salong for våre kunder og medarbeidere <<
 

Vippe-extensions, spørsmål og svar

 

Ofte stilte spørsmål om vippe-extensions

 

Hva må jeg som kunde tenke på før, under og etter behandling med vippe-extensions?

Før behandling:
Du må komme til timen uten øyesminke og linser (også uten foundation/pudder under øynene og på øyelokket).
Ikke drikk kaffe/koffeinholdig drikke rett før timen da dette vil gjøre øynene dine svært urolig og det kan gå utover resultatet.

Under behandling:
Når behandlingen er i gang, så er det viktig at du snakker minst mulig og at du holder øynene dine lukket. Snakking/bevegelser i ansiktet gjør at øyepadsene som dekker de nedre vippene flytter på seg, som fører til irriterte øyne som blir røde. Det er ikke farlig, men vi vil unngå irriterte og røde øyne så godt som mulig.
Noen få setninger innimellom er selvfølgelig helt greit, men vi kan dessverre ikke ha noe lengre samtale. Du bør ikke ha tyggegummi i munnen, da tygging får hele ansiktet ditt til å bevege seg.

Etter behandling er det ekstremt viktig at du følger punktene under.

De 12 første timene etter du forlater salongen er de mest kritiske timene, hvor du som kunde selv påvirker hvor lenge vippe extensions skal vare:

1. Hold deg unna alle produkter som inneholder mye olje

2. Ikke plukk og dra i vippene / ikke gni øynene

Denne type friksjon og behandling av øynene dine vil få vippe-extensions til å løsne og falle av. Ta minst mulig på vippene. Dersom du klarer det, så sov på ryggen om natten. Eventuelt kjøp silkeputetrekk som vil gi mindre friksjon og som også er veldig bra for hud og hår.

3. Husk å rengjøre øynene daglig med rens som du kjøper hos din vippetekniker

Renser du ikke vippene dine daglig (helst hver kveld), så vil du miste alle vippe-extensions etter kort tid og i verste fall risikerer du øyesykdommer/øyeineksjoner som følge av dårlig hygiene.

Har du oljete hud, så kan du rense vippene både morgen og kveld. Naturlig olje fra huden vår forårsaker dårlig holdbarhet, dersom vi ikke er flinke med å rense vippene hver dag.

Trener du? Da er det svært viktig at du renser vippene godt etter hver trening, slik at du fjerner alt som svetten har dratt med seg ut av huden din og som har lagt seg i vippene dine.

4. Ikke bruk maskara og flytende eyeliner som ikke er kjøpt hos din vippetekniker

Vi (og de aller fleste profesjonelle salonger) selger maskara , flytende eyeliner og øyemakeupfjerner som er tilpasset vippe-extensions.

De fleste øyemakeupfjerner, maskaraer og flytende eyelinere man får kjøpt i vanlige butikker har ingredienser som vil få vippe-extensions til å løsne og falle av.

Børst vippene hver dag, spesielt om morgenen. Dette vil bidra til å holde dem vakkert til alle tider, og bidrar til å holde dem pent separert.

Børst vippene med vippebørsten- Støtt undersiden av vippene mens du grer gjennom.

Vær nøye med å komme hver 2-3 uke slik at din vippestylist kan holde det vedlike.


Hva er klassisk vippe-extensions?

Ved klassiske vippe-extensions legges det 1 extensions på 1 naturlig vipp. Det vil si at antallet vippeextensions du får på er likt antallet vipper du selv har.

Det finnes mange ulike teknikker som kan gi deg mer fylde dersom du ikke har så veldig mange egne vipper, men vi anbefaler at du får hybrid eller volum dersom du ønsker mer fylde enn klassiske vippe-extensions gir deg.

Det brukes ulike lengder, tykkelser og buer på vippe-extensions, så ingen sett er like.

Vi sørger for at det legges korrekt lengde og tykkelse i forhold til hva dine egne vipper tåler.


Hva er volumvipper / 3D / Russisk volum?

Volumvipper, 3D, russisk volum, volum vippeextensions… alle disse navnene beskriver nøyaktig den samme behandlingen.

Volumvipper er kort fortalt 2-10 vippe-extensions som håndlages til en vifte og som settes på 1 naturlig vipp. Det brukes 0.03, 0.04, 0.05, 0.06, 0.07 og 0.10 mm tykke vippe-extensions til denne behandlingen og disse vippe-extensions er supertynne og lette, slik at dine egne vipper ikke skades.

Det er en lang og vanskelig læringsprosess med å mestre denne teknikken. Viftene kan IKKE lages på forhånd da dette vil resultere i bruk av altfor mye lim og veldig dårlig holdbarhet. Det viktigste med viftene er at de skal håndlages når du som kunde ligger på benken og deretter skal de «smeltes/limes» rundt din egen vipp, som resulterer i den aller beste holdbarhet.


Hva er Hybrid / Cat-Look vippe-extensions?

Et sett med hybrid eller Cat-Look vippeextensions er en blanding av klassiske vippe-extensions og volumvipper. Det lages en ramme med klassiske vippeextensions først, i ca 45-60 min, for så å fylle på resten av de naturlige vippene med volumvipper. Du får ca 50% klassiske vipper og 50 % volumvipper.

Hybrid er perfekt for de som ønsker å teste ut volumvipper, men som vil se hvordan det ser ut og føles, før man går videre til 100% volum. Passer også til de som synes at klassiske vippe-extensions ikke gir nok fylde.


Hva er vippeløft?

Lengde, volum og løft / length, volume and lift.

Dette er en av de mest skånsomme metodene brukt for å gi deg en naturlig og fin «bøy» på dine egne vipper. Fremfor å krølle vippene, så rettes de ut og løftes opp. Varighet er minimum 6 uker. På noen kunder kan det holde i opptil 10 uker, men det kommer helt an på tilstanden til kundens egne vipper.

Om du skal farge vippene eller ikke er helt opp til deg, men det anbefales særlig til de som har lyse naturlige vipper. Er du derimot allergisk mot fargen, så er det viktig at du sier ifra om dette!


Gjør det vondt å få vippe-extensions?

Nei, absolutt ikke.

Du vil ikke kjenne noe som helst. Du ligger på en behagelig behandlingsbenk med støttende puter for nakke og rygg og med et varmt og godt pledd over deg. Behandlingen er faktisk så behagelig at de aller fleste sovner.


Hvor lang tid tar vippe-extensions fullt sett?

Vippeextensions:

Nytt sett klassisk: ca 1.5-2 timer

Nytt sett hybrid: ca 2-2.5 timer

Nytt sett volum: ca 2.5-3 timer

Påfyll/refill: ca 1-2 timer, avhengig av hvor lang tid det er siden sist du fikk satt på vipper og hvor fint du har behandlet de.


Kan vippe-extensions skade mine egne vipper?

Både ja og nei!

Dersom du går til en vippetekniker som vet hva hun/han holder på med så vil vippene dine aldri bli skadet og du vil aldri trenge pause fra vippe-extensions, men dersom du går til en som ikke vet hva hun/han holder på med, så kan det bli permanente skader. Kjenner du ubehag, så ta umiddelbart kontakt med vippeteknikeren/salongen du har vært hos! Vippe-extensions skal ikke gjøre vondt! Det kan en sjelden gang skje at en vipp snur seg 360 grader og du vil da kunne kjenne litt lugging, men la den være eller kontakt vippeteknikeren/salongen du har vært hos og de vil fjerne den.

Akkurat som håret på hodet så mister vi også vipper daglig, ca 3-5 vipper per øye, per dag. Vi får stadig nye vipper som vokser ut og det er disse du må fylle på etter ca 2-3 uker for å kunne ha vipper som ser fyldige og flotte ut måned etter måned.

ALLERGISK REAKSJON?! – Alle kan ha eller utvikle allergi over tid. Noen er mer eksponerte enn andre, for eks. om du har mye allergier fra før har du større sjans for å reagere. Noen kan reagere på tape\pads, andre på vask\primer og noen på limet. Innhold i ALLE vippelim er cyanoacrylate, selve bindingsmiddelet er det de aller fleste evnt. reagerer på. Har du reagert en gang, vil du alltid reagere! Noen kan også reagere på stoffet carbon black som er selve sorte fargen på limet. Derfor vil vi også ha informasjon ift. dine allergier på forhånd, og er du usikker, så tar vi en test.

Hormonelle endringer som for eksempel start/stopp av p-piller/andre medisiner, graviditet, amming og overgangsalderen kan påvirke holdbarheten på vippe-extentionsene.


Er det ubehagelig å ha på vippe-extensions?

Nei.

Dersom du opplever ubehag, så ta kontakt med vippeteknikeren/salongen du har vært hos, slik at du får kommet inn på en time og får sjekket hva som er galt. Her hos Memonas beauty room er en slik time gratis for kunder som har fått vippe-extensions her.

Stickies (fagspråk for sammenlimte vipper hvor en eller flere naturhår er limt sammen med extension). Dette kan skape infeksjoner, betennelser, ubehag og irritasjon, midlertidig hårtap og permanent hårtap. Typiske tegn på stickies er at vippene vrir seg, henger, irriterer, stikker og lugger. Opplever du dette vil vi anbefale å få vippene dine fjernet umiddelbart for å hindre ytteligere skade. Er du usikker, så spør oss om råd. Vi ser en økning i kunder fra andre salonger og «hjemmefiksere» som opplever ubehageligheter med sine vippe-extension.

Har du vært hos en annen salong og ønsker at vi skal undersøke vippene dine, så koster dette kun 150,- kr. Hvis arbeidet er så ille at vi må fjerne vippene du har fått satt på, så betaler du kun 100,- kr ekstra.

IKKE prøv å fjerne vippe extensions selv, dette kan gi permanente skader på dine egne vipper.


Hvor ofte må jeg fylle på/ ta refill?

De aller fleste kommer tilbake etter 2-3 uker.

Du vil selv se at etter 3 uker har du mistet bortimot 50% av det nye settet. Er du derimot i en periode hvor du mister ekstra mange vipper (typisk for vår og høst), så kan du oppleve at du mister mer enn 50% i løpet av 3 uker.

Regnestykke:
Vi har gjennomsnittlig 90-120 naturlige vipper per øye.
Hver dag mister hvert øye ca 3-5 vipper.
Hvis vi sier at vi mister 3 stk hver dag så ser regnestykket slik ut:

Etter 1 uke har du mistet 21 vipper per øye
Etter 2 uker har du mistet 42 vipper per øye
Etter 3 uker har du mistet 63 vipper per øye

Andre årsaker til at du mister mye kan være;

– Sykdom, f.eks forkjølelse og influensa
– Oljete hud/øyelokk (denne oljen går ut i vippene og løser opp limen)
– At du ikke renser/vasker øynene dine
– Bruker produkter (fuktighetskrem, sminkefjerner o.l) som inneholder olje
– Graviditet
– Amming
– Bruk av diverse medikamenter (som f.eks antibiotika)
– Mye trening og svetting


Hvordan kan jeg rense / vaske vippe-extensions?

Rengjør vippene dine hver kveld (eller minimum annenhver kveld).

Bruk en rens som du får kjøpt hos din salong. Disse er spesiallaget for vippe-extensions.

Vippene dine varer faktisk lengre om du vasker og pleier dem godt. Vipper som ikke vaskes blokkeres av hudens egne oljer, talg, fett, døde hudceller, evnt. Makeup og bakterier. Dette kan skape en rekke irritasjoner.

Samt limet for vippe-extension liker ikke «fett» og skitne vipper, og vil derfor feste dårlig. Du får kjøpt spesial designede vippeshampoo\rens med børste blandt annet hos oss for daglig pleie av dine vippe-extension. Denne er en skum som påføres lett og vaskes av med vann. Denne forebygger: lus, fett, smuss, og bakterier.  Det beste av alt er at den også kan brukes som cleanser/rens til hele ansiktet og ikke bare øynene. Tørker ikke ut huden.

Ikke bruk en sminkefjerner som inneholder olje.

Før du kommer for å fylle på vippe extension, rens vipper dine med vippe shampoo. Det er veldig viktig for å bli kvitte fett , støv og bakterier. Hvis kunden kommer med vipper som ikke er vasket, så vaske vi og tørke dem før behandling.  Dette tar ca 15-20 min, og disse 15-20 min vi kan heller bruke til å fylle på vippene. Kunden sparer tid og penger ved å vaske vippene hjemme.


Kan jeg bruke mascara på vippe-extensions?

Ja og nei! Du må kjøpe en maskara hos din vippetekniker/salong som er laget spesielt for bruk på vippe-extensions.

Får du hybrid- eller volumvipper, så kan du overhodet ikke bruke maskara. Gjør du dette så ødelegger du vippe-extensions og de må fjernes.

Vanlige maskaraer inneholder produkter som vil løse opp limen og vippe-extensions vil falle av. Din vippetekniker vil alltid kunne se om du har brukt vanlig maskara på vippe-extensions eller ikke, for du vil ikke klare å vaske den av.


Kan jeg bruke flytende eyeliner når jeg har vippeextensions?

Både ja og nei!

Du kan uten problem bruke vanlig kajal/blyant.

Nesten alle flytende eyelinere inneholder produkter som vil løse opp limen og dine vippeextensions vil falle av. Den vil også sette seg fast i alle vippene dine og du vil ikke klare å fjerne den ved vanlig rens. Bakterier og skitt vil samle seg og du kan ende opp med infeksjon og betennelse.

Vi selger flytende eyeliner spesialtilpasset vippeextensions.


Kan jeg bruke vippetang når jeg har vippeextensions?

Nei.

Bruk av denne vil ødelegge vippeextensions og også dine naturlige vipper.